N-VA wil ons nog langer laten werken!

Bij de vorige verkiezingen deed de N-VA het nog op achterbakse wijze.

Zonder er vooraf een woord over te zeggen was hun eerste maatregel het verhogen van de pensioenleeftijd tot 67 jaar. Puur kiezersbedrog. Deze keer werden ze echter nog voor de verkiezingen ontmaskerd. Als de levensverwachting stijgt moet de pensioenleeftijd nog omhoog, zo zegt Bart De Wever!

Met de tax shift probeerden Bart De Wever en Charles Michel ons nog wijs te maken dat onze netto lonen verhoogden. In werkelijkheid stalen ze tegelijk een index van ons allemaal, en verhoogden ze zonder de minste schroom de facturen die we elke maand moeten betalen. Het resultaat is dat meer mensen in armoede leven, en dat er steeds meer onder ons de rekeningen niet meer kunnen betalen ...

 

"Zonder er vooraf een woord over te zeggen was hun eerste maatregel het verhogen van de pensioenleeftijd tot 67 jaar. Puur kiezersbedrog. Deze keer werden ze echter nog voor de verkiezingen ontmaskerd."

 

Transportarbeiders kregen daar nog wat extra bagger bovenop. De Vlaamse taxichauffeur moest met lede ogen toezien hoe N-VA met een nieuw taxidecreet de deur open zette voor Uber en consoorten. De buschauffeurs zagen het openbaar personenvervoer in Vlaanderen afgebouwd. Er werd niet enkel bespaard op de Lijn, via het decreet basisbereikbaarheid krijgen allerlei louche spelers toegang tot de markt. Onze dokwerkers moesten bovendien zowat dagelijks horen dat ze allemaal potentiële drugssmokkelaars waren, en dat ze dus dringend beter “gescreend” moesten worden ...

Diezelfde dokwerkers weten ondertussen al dat N-VA de nooit aflatende aanvallen op hun statuuut - de wet Major - volop ondersteunt. Meer zelfs, ze nemen er het voortouw in als Fernand Huts nog maar met de vingers knipt.

Dat N-VA aan de hand loopt van het patronaat weten we allemaal. Bart De Wever die ooit riep “show us the money” hakte samen met de MR een gat in de begroting van 8 miljard € door het geld weg te geven aan de werkgevers. De werkgevers kregen cadeau na cadeau, terwijl het gat in de staatsbegroting groter en groter werd. N-VA verbraste het geld van de staat, ons belastingsgeld, uw geld!

En dat gat willen ze dan weer dichten door uw Sociale Zekerheid te gaan ontmantelen. Want daar kan best nog wat bespaard worden vindt de N-VA. Uitkeringen moeten lager en beperkt worden in de tijd, mutualiteiten en vakbonden moeten aangepakt worden, ... kortom, uw sociale bescherming wordt uitgehold om de put die ze zelf gegraven hebben te dempen.

 

"Bart De Wever die ooit riep “show us the money” hakte samen met de MR een gat in de begroting van 8 miljard € door het geld weg te geven aan de werkgevers."

 

Tenzij je nogmaals bedrogen wil worden door de N-VA dan krijgt je op zondag 26 mei de gelegenheid te kiezen voor echte verandering. Dan kan je het beleid van de regering Michel - De Wever afstraffen, en kiezen voor zij die de sociale zekerheid hebben opgebouwd. En dat zijn de socialisten.

 

Frank Moreels
Voorzitter BTB