UberEATS en Deliveroo blijven zorgenkindjes voor BTB Fietskoeriers

UberEATS en het moederbedrijf Uber zijn in gesprekken verwikkeld over een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo. (Bron: persbureau Bloomberg).

De gesprekken zitten nog in een begin stadium, maar dit zal BTB-ABVV als vakbond niet tegenhouden om onze eisen te blijven herhalen en de rechten van de fietskoeriers te verdedigen.
Gedane beloftes van Deliveroo aan BTB voor meer veiligheid zijn nog steeds niet zichtbaar. De fietskoeriers zijn nog steeds verplicht zelfstandigen en ook de studenten werken als zelfstandig student.

De vrije keuze blijft voor ons ook een belangrijk actiepunt. Een helm, fietslichten en – als het kan, zoals bij Takeaway – een fiets van het bedrijf.

Deze zomer waren er verschillende bijeenkomsten met de fietskoeriers, omdat de geruchten over samensmelting tussen Deliveroo en UberEATS al langer circuleerden.

Steven Steyaert, BTB Fietskoeriers: “Misschien moeten we Deliveroo en UberEATS nog eens een bezoekje brengen, zodat ze eindelijk wakker schieten en zorgen voor hun drivers.”

Het in Londen gevestigde Deliveroo werd bij een laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op meer dan twee miljard dollar.

Volgens ingewijden zou een biedingsvoorstel van Uber aanzienlijk hoger moeten zijn dan dat bedrag.