Fietskoeriers

Slechte werkomstandigheden bij deelplatformen: niets nieuws onder de zon!

Volgens een nieuwe studie van Fairwork Belgium, uitgevoerd door het centrum voor sociologisch onderzoek van de KU Leuven werd er zowel bij Deliveroo als Takeaway.com slechte tot zeer slechte werkomstandigheden vastgesteld.

Lees meer...

Deliveroo mag zijn fietskoeriers blijven uitbuiten: fietskoeriers zijn geen werknemers

Vandaag sprak de arbeidsrechtbank in Brussel zich uit in de rechtszaak tegen Deliveroo waar BTB-ABVV samen met enkele fietskoeriers mee instapte.

Lees meer...

BTB organiseert de eerste 'Dag van de fietskoerier'

Op donderdag 2 december organiseert de Belgische Transport Bond voor het eerst de ‘Dag van de fietskoerier’.

Lees meer...

Deliveroo verspreidt fake news

Sinds het arbeidsauditoraat de gerechtelijke procedure tegen Deliveroo opstartte, tracht deze laatste de politiek aan hun zijde te krijgen.

Lees meer...

Bike to the future met dé vakbond van de fietskoerier!

Je werkt als fietskoerier. Je vervoert maaltijden en pakjes per fiets. De firma waarvoor je werkt is geen eigenaar van de goederen die je vervoert.

Lees meer...

BTB, de vakbond van de fietskoeriers

Als BTB willen wij dat de fietskoeriers krijgen waar zij recht op hebben, namelijk de loon- en arbeidsvoorwaarden van het paritair comité goederenvervoer en logistiek (140.03).

Lees meer...

UberEATS en Deliveroo blijven zorgenkindjes voor BTB Fietskoeriers

UberEATS en het moederbedrijf Uber zijn in gesprekken verwikkeld over een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo. (Bron: persbureau Bloomberg).

Lees meer...

BTB krijgt gelijk : fietskoeriers zijn schijnzelfstandigen

De Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie, een onderdeel van de FOD Sociale Zekerheid, heeft begin maart geconcludeerd dat een koerier die in dienst is bij Deliveroo geen zelfstandig werk verricht.

Lees meer...

Internationale steun voor Brusselse fietskoeriers!

Deliveroo weigert nog langer te werken met loontrekkende fietskoeriers. Zij worden vanaf februari verplicht om zelfstandige te worden.

Lees meer...

Fietskoeriers de dupe van de “deeleconomie”

Deliveroo verplicht de fietskoeriers die werken met een arbeidscontract over te stappen naar een zelfstandigenstatuut. Waarbij Deliveroo alle verantwoordelijkheid van zich afschuift.

Lees meer...