eXPOsed

XPO is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en nam in Europa heel wat bedrijven over. 

In België gaat het over Norbert Dentressangle, Menlo en Conway. Maar niet alleen in België is XPO actief : er zijn ook grote vestigingen in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, Polen...

Deze groei van XPO is wereldwijd ook het resultaat van de inzet van de werknemers. Zij worden hier absoluut niet zo royaal voor vergoed. In heel wat landen zijn de loon- en arbeidsvoorwaarden bij XPO helemaal niet zo riant... Zo hebben zeker niet alle werknemers een goede hospitalisatieverzekering.

In Europa is XPO ook schuldig aan de organisatie van sociale dumping! Deze praktijken werden opgestart door het toenmalige Norbert Dentressangle, en verder uitgebouwd door XPO. Nog steeds worden chauffeurs verplicht om in mensonwaardige omstandigheden te werken voor een minimale verloning.

Zo is het voor het management natuurlijk gemakkelijk om fabuleuze bonussen toe te kennen... Einde 2016 lag er op de jaarlijkse meeting van de aandeelhouders een plan op tafel om 3,4 miljoen nieuwe aandelen als bonus toe te kennen, waar van maar liefst 2,5 miljoen voor CEO Bradly Jacobs. Een CEO die er om bekend staat dat hij overal zo veel mogelijk de vakbonden probeert tegen te houden.

De Teamsters, de grootste Amerikaanse vakbond voor transport en logistiek, riepen alle aandeelhouders op om 'nee' te stemmen. Ook BTB zegt 'nee' tegen deze schaamteloze verrijking van Jacobs, en vroegen aan de delegees bij het lokale management in Antwerpen, Asse, Ghlin en Welkenraedt om deze boodschap over te brengen. GEEN XPO VRAATZUCHT !

 

Download het pamflet (pdf).

Meer weten? Volg eXPOsed op Facebook en Twitter

 

.