Geen plat uurloon op aangifte tijdelijke werkloosheid

Ben jij door je werkgever ook op tijdelijke werkloosheid geplaatst?
Hou dan zeker je uitkering goed in het oog.

De werkgever moet op zijn aangifte namelijk het gemiddeld dagloon vermelden. Dus niet zomaar het “plat uurloon”, maar ook rekening houden met andere vergoedingen die onderhevig zijn aan RSZ, bijvoorbeeld je beschikbaarheidstijd. Net zoals dit trouwens moet bij de berekening van het loon voor een feestdag of in geval van ziekte.

Onder normale omstandigheden krijg je van je werkgever een formulier C3.2. tijdelijke werkloosheid en zie je onmiddellijk welk gemiddeld loon hij doorgeeft aan de RVA.
Nu, bij de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid, verloopt de indiening van de aanvraag langs digitale weg. Als werknemer zie je dus niet welk gemiddeld loon er door de werkgever wordt aangegeven.
Je kan dus pas bij ontvangst van je uitkering narekenen of de werkgever enkel het “plat uurloon” heeft doorgegeven of dat hij wel degelijk rekening heeft gehouden met het gemiddeld loon.

Misschien kan je alvast even bij je werkgever checken of hij inderdaad het correcte bedrag heeft doorgegeven.
Anders zeker nakijken van zodra je werkloosheidsuitkering is gestort!

In geval van problemen kan je vanzelfsprekend steeds terecht op onze plaatselijke BTB-secretariaten of bij je BTB-délégué op het bedrijf.

 

Download de nieuwsbrief (pdf).