Werkgevers moeten dringend aangifte tijdelijke werkloosheid in orde brengen

Indien de werkgevers niet dringend een tandje bij steken zullen sommige werknemers waarschijnlijk hun uitkering voor tijdelijke werkloosheid laattijdig ontvangen.

De reden hiervoor: veel werkgevers zijn niet in orde met hun aangifte voor tijdelijke werkloosheid voor hun personeel. Miranda Ulens, Algemeen Secretaris van het ABVV, deed hierover al een oproep in de pers. We kunnen deze oproep enkel versterken.

Laattijdige aangifte van tijdelijke werkloosheid door de werkgever heeft immers belangrijke gevolgen voor de getroffen werknemers.
Indien de werkgever zijn aangifte niet correct en tijdig doet, kan ook de uitbetalingsinstelling, in jullie geval het ABVV, geen uitbetaling doen aan de werknemers.

Indien de werkgevers in gebreke blijven, dreigt er een bottle neck te ontstaan, waardoor onze uitbetalingsinstelling de mensen niet tijdig hun werkloosheidsvergoeding kan uitbetalen.

Probeer dit te voorkomen door er bij jullie werkgever op aan te dringen dat de firma de aangifte voor tijdelijke werkloosheid tijdig overmaakt aan de RVA, zodat de uitkeringen ook op tijd door het ABVV kunnen worden uitbetaald aan jou en je collega’s. Enkel dan kunnen jullie ook op tijd jullie werkloosheidsvergoeding ontvangen!

 

Download de nieuwsflash (pdf).