Verkeersveiligheid in gevaar door ondermaatse en onvoldoende snelwegparkings

98% van de truckers vonden geen rustplaats langs de snelwegen. 90% van deze chauffeurs voelt zich onveilig.

85% vindt de parkings kwalitatief ondermaats.
Dat zijn de resultaten van onze eigen BTB-fieldresearch, maar ook van de online enquête die door meer dan 1.000 vrachtwagenchauffeurs werd ingevuld.

In 2007 publiceerde BTB-ABVV zijn eerste zwartboek snelwegparkings. De conclusies: de parkings waren: onvoldoende, oncomfortabel en onveilig!
Anno 2019 deden wij voor de achtste maal ons huiswerk over, ondanks het feit dat we ervan uit gingen dat de resultaten ons niet zouden verrassen. We kregen gelijk!

Meer dan 95% van de chauffeurs vindt dat er onvoldoende rustplaatsen zijn langs de snelwegen, terwijl 98% van de truckers reeds werd geconfronteerd met een volle parking.
Véronique De Roeck, lid van ons inspectieteam: “Ik heb meegewerkt aan alle BTB-parkingboeken die werden gepubliceerd. In al die jaren heb ik de situatie alleen maar erger zien worden. Er zijn nu eenmaal steeds meer vrachtwagens op de baan. Dus moet er logischerwijze ook meer worden geïnvesteerd infrastructuur om deze beroepschauffeurs accommodatie aan te bieden. Spijtig genoeg is dat niet het geval. Dit heeft tot gevolg dat meer en meer chauffeurs parkeren op in- en uitrijstroken van parkings of pechstroken, wat leidt tot bijzonder onveilige verkeerssituaties, of parkeerplaatsen van andere weggebruikers in beslag nemen.”

Conclusie: nog steeds een dikke onvoldoende voor wat betreft het aantal parkings langs de autosnelwegen.

Uit de enquête blijkt ook dat het onveiligheidsgevoel onder de truckers nog steeds toeneemt. Ladingsdiefstallen, persoonlijke overvallen, mensensmokkel, ... meer en meer chauffeurs worden hiermee geconfronteerd tijdens de uitvoering van hun job. Bijna 90% van de chauffeurs beoordeelt de parkings als onvoldoende veilig. Meer dan één op vijf werd reeds (persoonlijk) beroofd op een snelwegparking, één vierde werd het slachtoffer van ladingdiefstal. Daar waar chauffeurs toch kiezen voor een betalende parking, moet 42% dit bedrag uit eigen zak neertellen.

Conclusie: de snelwegparkings zijn nog steeds onvoldoende veilig om de vrachtwagenchauffeurs een “geruste rust” te gunnen.

Tot slot, de sanitaire faciliteiten. 85% van de chauffeurs vindt de snelwegparkings en de bijbehorende sanitaire faciliteiten – als die al aanwezig zijn – niet comfortabel of proper genoeg. Vuile wc’s, schimmel in de douches, onze chauffeurs vinden geheel terecht dat zij beter verdienen!

Conclusie: Ook de sanitaire faciliteiten en het comfort op de parkings scoren een dikke onvoldoende.

Frank Moreels, voorzitter BTB: “De conclusies van het onderzoek verbazen ons inderdaad niet. In al die jaren werd er nauwelijks geïnvesteerd in de snelwegparkings. Minister na minister, regering na regering, zowel federaal als gewestelijk, hebben wij gecontacteerd en gewezen op hun verantwoordelijkheid. Wij zullen dit blijven doen, want dit gaat om de veiligheid van de camionchauffeurs, van onze leden, maar ook om de verkeersveiligheid van alle weggebruikers.”

 

Wil u alle resultaten van onze research in detail bekijken? U vindt deze terug in ons achtste zwartboek over de Belgische snelwegparkings.