Tijd voor meer openbaar vervoer en minder verkeersarmoede!

Voor het Openbaar vervoer in Vlaanderen is het 5 voor 12. Op 6 januari worden de nieuwe vervoersplannen in heel Vlaanderen ingevoerd. Het resultaat?

  • Minder haltes
  • Minder toegankelijkheid
  • Bijkomende achteruitgang

Het openbaar vervoer in Vlaanderen wordt al jaren mismeesterd. Te weinig budget, te weinig kwaliteit, te weinig kwantiteit. Het gebrek aan budget en investeringen worden in deze hervorming verpakt met dure woorden zoals een efficiëntere organisatie en betere planning.

De realiteit blijft pijnlijk genoeg dezelfde: minder haltes, minder bediening en meer vervoersarmoede. Want dat is het echte probleem: wie geen alternatief heeft is er aan voor de moeite, en kan niet vlot en eenvoudig op school, ontspanning of hun werk geraken.

Enkel wie echt geen alternatief heeft maakt nog gebruik van het openbaar vervoer. Een logisch gevolg van het gebrek aan kwaliteit en kwantiteit. Een logisch gevolg van de doelbewuste verrottingsstrategie voor het openbaar vervoer die gevoerd wordt door de huidige beleidsmakers in Vlaanderen.

Dit kan anders, dit moet anders!

Daarom steunen ACOD-TBM en BTB-ABVV de protestacties die in heel Vlaanderen zullen worden gehouden op zaterdag 6 januari 2024. Samen met andere organisaties willen we die dag een duidelijke boodschap brengen.

Wij vragen een Vlaamse overheid die wel investeert in openbaar vervoer. In een kwalitatief, duurzaam en betrouwbaar openbaar vervoer. Het kan de mobiliteit, het milieu en de leefbaarheid enkel ten goede komen!

Kom daarom op zaterdag 6 januari mee actie voeren zodat deze boodschap luid en duidelijk klinkt. Naar de huidige Vlaamse regering maar ook naar de volgende Vlaamse regering.

Alle acties starten om 11u00, op de volgende locaties:

  • Brugge station (West-Vlaanderen)
  • Gent Sint-Pieters (Oost-Vlaanderen)
  • Antwerpen Centraal Astridplein (Antwerpen)
  • Hasselt Station (Limburg)
  • Leuven Station Martelarenplein (Vlaams-Brabant)

Download het pamflet (pdf).