23 juni 2022: Dag van de Buschauffeur

Na twee jaar afwezigheid vanwege Covid-19, pikt BTB-ABVV op donderdag 23 juni de draad weer op en organiseren we de 5de Dag van de Buschauffeur.

Overal in het land zetten onze militanten op drukbezochte busparkings hun collega’s in de bloemetjes met een kleine attentie.

Buschauffeurs zorgen dat mensen veilig op reis of uitstap kunnen gaan, kinderen naar school of het buitengewoon onderwijs en werknemers op hun werk geraken. Dat deze diensten belangrijk zijn werd tijdens de corona-crisis nog maar eens duidelijk. Steven Steyaert, verantwoordelijke bus & car: “Buschauffeurs zijn een onmisbare schakel in onze economie. Zij zorgen ervoor dat personen op een veilige manier vervoerd kunnen worden, dat tijdens de coronaperiode iedereen zich kon verplaatsen om te gaan werken of naar school te gaan.”

Maar de lonen van veel chauffeurs zijn veel te laag. Frank Moreels, Voorzitter BTB: “Een buschauffeur is een vakman die zich permanent dient bij te scholen maar heeft een lager uurloon dan een poetsvrouw. Om een deftig loon te verdienen zitten ze heel wat uren achter hun stuur. Werkweken van 60 uur zijn geen uitzondering. Samen met een onevenwichtige work-life balans zorgt dit ervoor dat jonge mensen niet meer aangetrokken zijn tot het beroep en er al jaren een chauffeurstekort is”.

Deze dag van de buschauffeur geeft ons opnieuw de kans om te benadrukken dat het hoog tijd is dat de buschauffeur krijgt wat hij verdient.

Op donderdag 23 juni trekken we naar het Zilvermeer in Mol en naar Pairi Daiza in Brugelette om de chauffeurs in de bloemetjes te zetten.. Een dikke merci voor de job die zij dag in dag uit doen. Waardering en erkenning voor het werk dat elke dag wordt gedaan, maar spijtig genoeg niet genoeg naar waarde wordt geschat.