BTB organiseert de eerste 'Dag van de fietskoerier'

Op donderdag 2 december organiseert de Belgische Transport Bond voor het eerst de ‘Dag van de fietskoerier’.

Fietskoeriers zijn de helden van de straat!

Fietskoeriers trotseren weer en wind en racen al slalommend tegen de tijd, langsheen alle obstakels. Ze zijn de helden van de straat. Ze doen er alles aan om het pakketje of iemands maaltijd tijdig op de bestemming te krijgen. Frank Moreels, voorzitter BTB: “Fietskoeriers werken vaak in moeilijke omstandigheden, en krijgen daarvoor geen of weinig erkenning. Als BTB springen we elke dag voor hen in de bres maar met deze ‘Dag van de fietskoerier’ willen we het brede publiek inspireren om ook die erkenning aan hen te geven.”


Warm geschenk.

BTB trekt op 2 december de straat op om de fietskoeriers te verassen met een verwarmend geschenkje. Nu de dagen korter en kouder worden voorzien we voor elke fietskoerier die we ontmoeten een paar handschoenen waarmee ze ook nog hun zo belangrijke smartphone kunnen blijven bedienen. Geen overbodige luxe trouwens want heel wat fietskoeriers krijgen zelfs nog geen basisuitrusting (fietshelm, beschermende kledij, handschoenen …) van de fietskoerierbedrijven …


BTB is en blijft dé vakbond voor de fietskoeriers.

Op de ‘Dag van de fietskoerier’ willen we ook nogmaals benadrukken dat BTB dé vakbond is en blijft voor de fietskoeriers. Tom Peeters, adjunct v/d federaal secretaris wegvervoer en logistiek: “BTB zal blijven ijveren voor de rechten van de fietskoeriers. We willen dat ze krijgen waar ze recht op hebben. Een degelijk statuut als werknemer, degelijke loon en arbeidsvoorwaarden en een erkenning in het sociaal overleg.” BTB-ABVV wil af van de schijnzelfstandigheid , fiscale constructies zoals P2P (peer-to-peer) en geen derde statuut. Fietskoeriers zijn een belangrijke schakel in de transportketen en behoren dus thuis in de sector van het wegvervoer.