Sleepbedrijf MedTug (MSC) verdwijnt uit Antwerpen


MedTug, de sleepfirma van rederij MSC, zal haar sleepboten uit Antwerpen weghalen. Vanaf 1 juni 2022 gaat MSC opnieuw in zee met Boluda. Dat maakte het sleep- en bergingsbedrijf Multraship in een nieuwsflash bekend.

Origineel Verschenen in: www.Flows.be 
Auteur: Julie Desmet
Social Media Flows: Flows | Facebook

MedTug sa, een onderdeel van MSC, richtte de nv 'MedTug Antwerp' midden december 2020 op met als doel een eigen sleepdienst uit te bouwen. Het sleepbedrijf kreeg als thuisbasis de MPET-terminal aan het Deurganckdok. 

Antwerp Towage

MedTug verrichtte sleepdiensten onder de vergunning van Antwerp Towage (AT), eigendom van de Duitse groep Fairplay Transport en Multraship uit Terneuzen. Die samenwerking wordt nu stopgezet. Na bijna anderhalf jaar valt MSC terug op de private sleepdiensten van Boluda Towage Europe binnen de haven van Antwerpen. 

Rotterdam 

MedTug beschikt over drie sleepboten die actief zijn op de Beneden-Zeeschelde en in het Deurganckdok: de 'Med Castor', 'Med Capella' en 'Med Pollux'. Waar het trio in de MedTug-vloot in de toekomst zal worden ingezet, is nog niet geweten. Begin mei 2022 raakte wel bekend dat MedTug is gestart met het assisteren van zeeschepen in Rotterdam. Mogelijk gaan de 'Antwerpse slepers' in Rotterdam aan de slag. 

Boluda bevestigt dit bericht. MSC laat weten dat het hier voorlopig nog geen reactie op kan geven. 

___________

Noot van BTB: 

BTB heeft van dag één verwezen naar het niet toepassen van de algemeen bindende CAO sleepvaart door Antwerp Towage.

Als Belgische transportbond BTB zullen we niet stoppen tot iedere werknemer onder de sectorale CAO tewerkgesteld zal zijn!
Geen monopolies maar een gelijk speelveld voor iedereen OOK voor Antwerp Towage! Daar vechten we voor.