Haven van Antwerpen | Herbruikbare mondmaskers & alcoholgel voor jou

De coronabesmettingen in ons land stijgen sterk. Blijf de basismaatregelen dus strikt opvolgen: handen ontsmetten, afstand houden en waar het moet een mondmasker dragen. Om jezelf en anderen te helpen beschermen, ontvang je van de werkgevers en de vakbonden binnenkort thuis een pakket met herbruikbare mondmaskers en alcoholgel.

Alcoholgel in handig flesje

De ontsmettende alcoholgel bestaat uit 80% alcohol, voor een efficiënte ontsmetting. Het flesje heeft een handig zakformaat, zodat je het overal kan meenemen tijdens je shift.

Herbruikbare maskers vervangen wegwerp
Mondmaskers dragen zal nog een hele tijd een belangrijke maatregel zijn. Daarom zorgden de werkgevers en de vakbonden voor duurzame stoffen mondmaskers van hoge kwaliteit. Deze vervangen de wegwerpmaskers die bedeeld worden door de bedrijven. In het pakket zit ook een hoofdband om de druk van de elastieken achter je oren te verlichten.

 

WANNEER EEN MONDMASKER ...

... op de werkpost?
De werkgever bepaalt samen met de hiërarchische lijn of er op de werkpost 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Enkel op de werkposten waar dat niet kan, is het verplicht om een mondmasker te dragen. Je verantwoordelijke zal je hierover inlichten tijdens de Take 5. Blijf wel handen wassen, afstand houden, hoesten en niezen in je elleboog en blijf thuis bij ziektesymptomen.

... buiten de werkpost?
Voor de richtlijnen rond mondmaskers op gemeenschappelijke plaatsen en momenten waar veel personen kunnen samenkomen, volg je de instructies van je werkgever (vb. in- en uitgangen van de terminal en gebouwen, sanitair, refters ...).