Haven nieuws

📢 NIEUWSBRIEF // NIEUW KB HAVENARBEID

Zoals reeds in een vorige nieuwsbrief werd gemeld, deed de Raad van State op 26 oktober 2022 uitspraak in het dossier van Katoen Natie. Natiebaas Huts stelde het KB van 2016 – dat enkel betrekking heeft op de erkenningsmodaliteiten en niet op de erkenning op zich – in vraag. Onze vrees werd helaas werkelijkheid: het KB van 2016 werd vernietigd.

Lees meer...

9e statutair congres // BTB Haven 25.11.2022

 
Afgelopen vrijdag organiseerde de Vakgroep Haven van Antwerpen haar 9e statutair congres. Voorzitter Marc Loridan en Secretaris Monique Verbeeck gaven verslag van de activiteiten van afgelopen congresperiode. Dit verslag werd met unanimiteit goedgekeurd door het Uitgebreid Bestuur van onze Vakgroep.

📢 NEWS // uitspraak van de Raad van State

 
Video interview Marc Loridan over de uitspraak van de Raad van State "Systeem bestaat al decennialang en werkt goed"
 

Wet Major - Uitspraak Raad van State 26 oktober 2022

Zoals jullie wellicht inmiddels hebben gelezen of gehoord, werd vandaag 26/10 de langverwachte uitspraak gepubliceerd in het dossier Katoen Natie.

Lees meer...

BTB HAVEN | Nationale betoging op maandag 20 juni 2022

BTB Haven roept havenarbeiders op voor deelname aan de nationale betoging op maandag 20 juni om 11u in Brussel (start station Noord).

Voor meer loon, want alles is te duur! De wet van ‘96 dient aangepast te worden om opnieuw vrij te kunnen onderhandelen over volwaardige loonsverhogingen. 

Lees meer...

BTB Haven | Video 20 JAAR PORT PACKAGE

 

Lees meer...

OPROEP - nationale betoging 20 juni

BTB-Haven roept havenarbeiders op voor deelname aan de nationale manifestatie in Brussel op maandag 20 juni 

Voor meer loon, want alles is te duur!

Lees meer...

BTB HAVEN | Resultaten nationale cao 2021-2023

Ziehier de resultaten van de nationale cao 2021-2023 namens BTB Havens.

Lees meer...

Positief nieuws uitspraak Grondwettelijk Hof - Middlegate

 
Het Grondwettelijk Hof ziet geen probleem in de verplichting voor werkgevers om in het havengebied met erkende havenarbeiders te werken

1 november 2021 - Haven van Antwerpen

Traditiegetrouw werden er op 1 november bloemen neergelegd aan “De Buildrager” door het Gemeenschappelijk Vakbondsfront Haven van Antwerpen. De "Vakgroep Haven van Antwerpen" bracht ook een bloemenhulde aan het monument van Louis Major, aan het Stadspark.

Lees meer...