nieuws

Opleiding roerganger

Opleiding roerganger

Lees meer...

BTB wil meer vrouwen aan de slag bij de luchtafhandeling!

Meer vrouwen aan de slag in de transportsector is een ETF congresresolutie die BTB voor de volle 200% onderschrijft, en zeker in de luchtafhandeling (zoals bij Aviapartner of Alyzia).

Lees meer...

Minister De Sutter nekt Belgische pakjessector

De sociale partners uit het paritair comité 140.03 voor het goederenvervoer en de logistiek voor rekening van derden zijn verbolgen over de beslissing van de ministerraad om het wetsontwerp tot wijziging van de postwet aan te nemen.

Lees meer...

Syndicale premie Taxi

Ben je taxichauffeur ? Hou dan je brievenbus in de gaten!

Lees meer...

Taxi - Ecocheques

In januari hebben de arbeiders/arbeidsters in de taxisector recht op ecocheques ter waarde van maximaal 100 euro.

Lees meer...

Nieuwe uurlonen geregeld vervoer autobus

Naar aanleiding van de overschrijding van de spilindex, stijgen de uurlonen in de sector van de openbare autobusdiensten - pachters van De Lijn - met 2% vanaf 1 januari 2023.

Lees meer...

Nieuwe uurlonen bijzondere autobusdiensten

Ten gevolge van het overschrijden van de spilindex, stijgen de uurlonen van het rijdend personeel van de bijzondere autobusdiensten met 2% vanaf 1 januari 2023.

Lees meer...

📢 NIEUWSBRIEF // NIEUW KB HAVENARBEID

Zoals reeds in een vorige nieuwsbrief werd gemeld, deed de Raad van State op 26 oktober 2022 uitspraak in het dossier van Katoen Natie. Natiebaas Huts stelde het KB van 2016 – dat enkel betrekking heeft op de erkenningsmodaliteiten en niet op de erkenning op zich – in vraag. Onze vrees werd helaas werkelijkheid: het KB van 2016 werd vernietigd.

Lees meer...

Problemen op viaduct Gentbrugge: constructief actievoeren loont


BTB-ABVV nam op maandag 9 januari initiatief om de dialoog op te starten en organiseerde een overlegmoment aan de rustparking van Gentbrugge (net voor het viaduct).

Lees meer...