Jongeren Maritiem

BTB Maritime Youth

BTB streeft ernaar verschillende jongeren uit de maritieme sector samen te brengen om zich te amuseren en om hun stem te laten horen.

Ben je jong, maritiem en geïnteresseerd in het lidmaatschap of onze jongerenwerking? Laat het dan zeker weten! 

 

CONTACTGEGEVENS

Raf Burm - Propagandist BTB Maritieme Sectoren

Logo E Mail E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Telefoon Telefoon: 03/224.34.18

Logo Adres Adres: Paardenmarkt 66 - 2000 Antwerpen

 

Jeroen De Boeck – Delegee BOLUDA voor BTB-ABVV

Logo E Mail E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Logo Telefoon Telefoon: 031 683 50 05 04

 

 

Hogere Zeevaartschool Antwerpen

AMA.jpg


Je hebt als jongere gekozen voor een opleiding en carrière op zee, maar je zit nog met veel vragen. Bij welke reders kan ik terecht voor een job of een zeegewenningsreis? Wat zijn mijn rechten en plichten als zeevarende?

Bij BTB-ABVV Maritieme Sectoren kan je terecht met al je vragen over het leven als zeevarende. Als student kan je tevens volledig gratis lid worden van onze vakbond! Zo kunnen we je niet enkel beter van dienst zijn, maar met een grotere vakbond kunnen we ook samen krachtiger ijveren voor de rechten van alle zeevarenden.

Wanneer je werkt als zeevarende, zit je in een unieke plaats wat je sociale zekerheid betreft. Zo krijgen zeevarenden geen reguliere werkloosheidsuitkering, maar een wachtgeldenuitkering. Om deze te kunnen ontvangen moet een zeevarende ingeschreven zijn bij een uitbetalingsinstelling zoals BTB.

Zeegewenningreizen

Als student uit een maritieme richting is het niet enkel de bedoeling om de theorie te leren uit de cursussen, maar ook om kennis te maken met het leven aan boord van een zeeschip. Om dit te bereiken werden zeegewenningsreizen, ook gekend als amarinages, opgestart. Tijdens de zeegewenningsreis heb je recht op een uitkering.

Als kadet heb je bepaalde rechten en plichten. Er zijn er zowel op het schip als ernaast waarmee je rekening moet houden.

BELANGRIJKE CONTACTGEGEVENS

BTB-ABVV Maritieme sectoren

Bij BTB kan je terecht met al je vragen over het werkleven als zeeman. Daarnaast willen we zeevarende jongeren ook samenbrengen om hun stem meer te laten horen. Ben je geïnteresseerd in lidmaatschap of onze jongerenwerking? Laat het dan zeker weten!

Logo E Mail E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Telefoon Telefoon: 03/224.34.10

Logo Adres Adres: Paardenmarkt 66 - 2000 Antwerpen

Sociale_media.png Facebook: https://www.facebook.com/MaritimeYouthGroup/

POOL DER ZEELIEDEN

De RSZ ontvangt, controleert en int de socialezekerheidsbijdragen, beheert de Poollijst en is bevoegd voor de toekenning van werkloosheidsuitkeringen. 

Logo E Mail E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Logo Telefoon Telefoon: 02/509.59.59

Logo Adres Adres: Frankrijklei 81-83 - 2000 Antwerpen

Logo Website Website: https://www.international.socialsecurity.be/seafarers/nl/index.html 

Koninklijke Belgische Redersvereniging [KBRV]

De Koninklijke Belgische Redersvereniging is een ledenorganisatie voor alle reders die onder Belgische vlag varen. Als je op zoek bent naar toekomstige werkgevers of een reder voor een zeegewenningsreis bij te ervaren kan je hieronder een overzicht vinden van al hun leden.

Logo Website Website: Leden – (kbrv.be)