Binnenvaart 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ongeveer 85 % van de werknemers uit de Belgische binnenvaart zijn aangesloten bij de BTB. Al van ouds zet onze beroepscentrale zich in voor betere werk- én leefomstandigheden aan boord. Zo stond de BTB destijds aan de wieg van het Schipperswelzijn. Werknemers uit de Belgische binnenvaart kunnen bij ons terecht voor advies over hun arbeidscontract, opzegtermijnen, verbrekingsvergoedingen, vragen allerhande over arbeidsduur, de wettelijke barema’s, overuren, ouderschapsverlof,…

Daarnaast vertegenwoordigt de vakgroep de belangen van de werknemers in het paritair comité van de binnenscheepvaart en sluit ze in haar naam collectieve arbeidsovereenkomsten af. Het zijn dan ook uitsluitend algemeen bindende sectorale cao’s. Als vakcentrale zijn we ook betrokken bij het ruimere binnenvaartbeleid in Vlaanderen. Als logistieke regio bij uitstek kent Vlaanderen een dicht netwerk van waterwegen. Maar nog te weinig wordt daarvan gebruik gemaakt. Een uitdaging waar we als vertegenwoordigers van de werknemers mee over nadenken en helpen om oplossingen te formuleren.

Voor de binnenvaart gelden de volgende cao’s. Deze kunt u opzoeken via de zoekmachine CAO's van de Federale Overheidsdienst

  • LOON- en ARBEIDSVOORWAARDEN IN DE RIJN- en BINNENVAART
  • LOON- en ARBEIDSVOORWAARDEN DUW- CONTINUEVAART
  • LOON- en ARBEIDSVOORWAARDEN PASSAGIERSVAART
  • LOON- en ARBEIDSVOORWAARDEN RIVIER en KANAALARBEID
  • LOON- en ARBEIDSVOORWAARDEN SYSTEEM VAART


Voor meer cao’s en informatie hieromtrent neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ben je op zoek naar meer informatie over de systeemvaart? Download hier de brochure.

 

LOONBAREMA'S BINNENVAART 

Op deze onderstaande links vindt u de laatste minima (bruto)barema’s: per functie en per deelsector:

 

DE WATERBUS  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Waterbus is het duurzame en snelle alternatief voor openbaar vervoer over de wateren van De Schelde. 

En de mensen die De Waterbus draaiende houden voor honderden passagiers per dag worden ook sterk vertegenwoordigd door BTB. 

Als je vragen hebt als werknemer van De Waterbus, dan kan je terecht bij:

BTB-ABVV Maritieme Sectoren

Logo Telefoon Telefoon: 03/224.34.15

Logo E Mail E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Logo Adres Adres: Paardenmarkt 66 - 2000 Antwerpen

Florian Gessler - Delegee De Waterbus

 Logo Telefoon Telefoon: 0031618416793