Algemene Info

Algemene Info

De BTB, toonaangevend in de Haven

De BTB, verdedigt de belangen van alle havenarbeiders uit de pool, aanvullende en logistieke diensten, gelegenheidshavenarbeiders en vakmannen tewerkgesteld in de kusthavens (Zeebrugge – Brugge en Oostende – Nieuwpoort).

In de Haven is BTB oa. actief in:

 • Het Nationaal Paritair Comité Havens nr. 301
 • Het Paritair Subcomité Haven Zeebrugge – Brugge nr. 301.05
 • De Contactcommissie (maandelijks overleg werkgevers en vakbonden)
 • De Cel Beroepsopleiding (waar samen met het Beroepsopleidingscentrum Haven Zeebrugge , de VDAB en de werkgevers de opleidingen voor havenarbeiders worden gepland en besproken)
 • Niveau III (waar samen met de preventieadviseurs en werkgevers van de diverse havenbedrijven het veiligheidsbeleid in de haven wordt uitgestippeld).
 • Verschillende werkgroepen.

Erkenning van de havenarbeider

In de schoot van het Paritair Comité 301.04 en 301.05 worden de havenarbeiders van de pool erkend door een paritair samengestelde Administratieve Commissie. Het is ook deze Administratieve Commissie die de veiligheidscertificaten aflevert voor de werknemers in de aanvullende en logistieke diensten.

De Administratieve Commissie bestaat uit vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers en wordt voorgezeten door een voorzitter van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

De Administratieve Commissie evalueert periodiek of alle erkende Havenarbeiders voldoen aan de minimumprestatienorm en kan de erkenning als Havenarbeider ook schorsen of intrekken.

Havenarbeiders die worden opgeroepen door de Administratieve Commissie vragen we steeds contact op te nemen met:
Onze Bestendig Afgevaardigden, Marc Cattoor 0474 474 702 of Denis Paelinck 0473 800 790 of Secretaris, Birger Victor 0473 975 313.

BTB staat garant voor een correcte en vlotte dienstverlening

Op onze secretariaten kan je steeds terecht voor:

 • Informatie over de sociale wetgeving, loonschalen, arbeidsvoorwaarden, veiligheid, CAO’s, …
 • Juridisch advies en verdediging van uw persoonlijk dossier
 • Tussenkomst over jou dossier bij de werkgever
 • Juridische bijstand en verdediging van je dossier bij de arbeidsrechtbank
 • Syndicale premie
 • Invullen belastingaangifte

 Marc Cattoor en Denis Paelinck zijn onze bestendig afgevaardigden voor de sector haven. Alle havenarbeiders uit de pool, aanvullende en logistieke diensten, gelegenheidshavenarbeiders en vakmannen tewerkgesteld in de kusthavens, kunnen steeds bij Marc 0474 474 702 en Denis 0473 800 790 terecht.

De BTB heeft kantoren in de kuststreek:

Secretariaat Zeebrugge // Heiststraat 3 – 8380 Zeebrugge

Administratief medewerker – Trevor Tommeleyn

050 544 715 // Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Secretariaat Oostende // J. Peurquaetstraat 27 – 8400 Oostende

Administratief medewerker – Bjorn Mous

059 556 085 // Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.