• Nieuwe uurlonen geregeld vervoer autobus

  Naar aanleiding van het sociaal akkoord 21-22, stijgen de uurlonen in de sector van de openbare autobusdiensten - pachters van De Lijn - met 0,4% vanaf 1 januari 2022.

  Lees meer...
 • Nieuwe uurlonen bijzondere autobusdiensten

  Ten gevolge van het sociaal akkoord 21-22, stijgen de uurlonen van het rijdend personeel van de bijzondere autobusdiensten met 0,4% vanaf 1 januari 2022.

  Lees meer...
 • VOOR EEN WAARDIG & MENSELIJK PENSIOEN

  We gaan allemaal op pensioen. Vroeg of (té) laat. Met grondige tegenzin of iets waar we reikhalzend naar uitkijken. Maar het is iets wat ons allemaal overkomt.

  Drie dingen zijn voor ons zeer duidelijk:

    Lees meer...
 • Bus & Car - Indexering lonen garagepersoneel

  Op 1 januari 2022 werden de uurlonen van het garagepersoneel, tewerkgesteld in de personenvervoerbedrijven, aangepast aan de evolutie van de index.

  Lees meer...
 • Syndicale premie Taxi

  Ben je taxichauffeur ? Hou dan je brievenbus in de gaten!

  Lees meer...
 • BTB gaat in beroep tegen het vonnis in de zaak tegen Deliveroo

  Eerder maakte het arbeidsauditoraat al bekend dat het in beroep zal gaan tegen het vonnis van de Brusselse arbeidsrechtbank in de zaak tegen Deliveroo.

  Lees meer...

Vacatures

Vacature Juridisch Adviseur (M/V/X)

BTB zoekt voor onmiddellijke indiensttreding op ons hoofdkantoor in Antwerpen een jurist die technische en politiek-syndicale ondersteuning biedt en advies verleent aan onze beroepscentrale BTB.

Lees meer...

Vacature Adviseur Precaire Arbeid - m/v/x

ABVV-Metaal en BTB-ABVV zoeken een Adviseur die technische en politiek-syndicale ondersteuning en advies verleent rond het dossier precaire arbeid (uitzendarbeid, tijdelijke arbeid,...) enerzijds en over algemene actuele thema’s in de transport- en metaalsectoren anderzijds.

Lees meer...

Subcategorieën

Woord van de voorzitter