• BTB sluit zich aan bij wereldwijde oproep voor veiligere wegen

  BTB-ABVV roept de regering en werkgeversorganisaties op om een systeem van veranderingen te ondersteunen die volgens hen niet alleen de omstandigheden voor chauffeurs in het wegvervoer drastisch zullen verbeteren, maar ook de wegen veiliger zullen Lees meer...

 • Nieuwste Tacho? Nieuwe bestuurderskaart!

  Sinds 21 augustus 2023 moet de nieuwste versie van de Tachograaf (Smart Tacho 2) geïnstalleerd worden in nieuwe voertuigen.

  Lees meer...
 • Protocolakkoord PC 140.02 (taxi en locatievervoer)

  Vakbonden en werkgevers bereikten op 12 september een sectorakkoord voor het paritair subcomité 140.02 (taxi- en locatievervoer).

  Lees meer...
 • Tekort aan vrachtwagenparkings is al 2 decennia een realiteit, kunnen we dan eindelijk een oplossing uitwerken?

  Het groeiend parkeerverbod voor vrachtwagens in steden en gemeenten werd door BTB al uitgebreid besproken in haar laatste zwartboek dat net voor de zomervakantie verscheen.

  Lees meer...
 • Protocolakkoord PC 140.04 (afhandeling luchthavens)

  De vakbonden en werkgeversorganisaties bereikten vandaag – 31 augustus 2023 - een sectorakkoord voor het paritair subcomité 140.04 (afhandeling van de luchthavens). Het is het eerste akkoord binnen de transportsector.

  Lees meer...
 • Opnieuw protest van vrachtwagenchauffeurs in Gräfenhausen: werkgevers, transportsector en politici zien misstanden door de vingers

  Sinds vorige week verzamelen protesterende vrachtwagenchauffeurs uit Centraal-Aziatische landen, die allemaal in dienst zijn van hetzelfde Poolse bedrijf, zich opnieuw in Duitsland.

  Lees meer...

Vacatures

Vacature Eerste lijn medewerker - West-Vlaanderen (v/m/x)

BTB, de transportcentrale van het ABVV is op zoek naar een Eerste Lijn Medewerker (m/v/x) voor de sector transport en logistiek, afdeling West-Vlaanderen.

Lees meer...

Vacature Eerste lijn medewerker (v/m/x)

BTB, de transportcentrale van het ABVV, is op zoek naar een Eerste lijn medewerker (m/v/x) voor de sector transport en logistiek, afdeling Brussel - Vlaams Brabant.

Lees meer...

Vacature Boekhouder (v/m/x)

Heb je een bachelordiploma op zak? Of zit je in je laatste jaar? Durf je initiatief te nemen, ben je een teamplayer en ben je gemotiveerd en overtuigd om bij een socialistische vakorganisatie te komen werken?

Lees meer...

Vacature Juridisch Adviseur (M/V/X)

BTB zoekt voor onmiddellijke indiensttreding op ons hoofdkantoor in Antwerpen een jurist die technische en politiek-syndicale ondersteuning biedt en advies verleent aan onze beroepscentrale BTB.

Lees meer...

Subcategorieën

Woord van de voorzitter